perjantai 10. huhtikuuta 2015

ESINEET: KIrsi, Rasmus R, Laura

Ryhmämme esineitä ovat:
-Lotta Svärd-merkki
-Revolveri
-Valokuva-albumi

Lotta Svärd oli naisten vapaaehtoinen yhdistys. Se toimi vuosina 1920-1944. Toiminnassaan naiset auttoivat erilaisissa tehtävissä tukeakseen sotilaita. Merkki annettiin jokaiselle lottalupauksen antaneelle, ja merkki kuului alun perin isoäidille. Merkki on aito. Isoäiti käytti merkkiä aina lottatehtävissä. Merkillä voi olla suuri merkitys tietyille yksilöille, jos kokee olevansa sen ansiosta tärkeässä asemassa. Myös yhteisössä sillä on kuitenkin tunnearvoa. Lotta Svärd-järjestö lakkautettiin, ja tämän jälkeen merkit ovat olleet laittomia.

Revolveri on n.1870-luvulta. Ase oli puolustukseksi, ja se kuului isoäidin isoisälle. Ase oli turvaksi ja auktoriteetin merkiksi. Revolveri on Smith and Wessonin valmistama ja sitä on tehty n.100 000 kappaletta.


Valokuva-albumi 1900 luvun alusta, kuvat keskittyvät lähinnä Suomen sisällissotaan. Kuvat on otettu, jotta tästä ajasta jäisi muistoja ja dokumentteja muulle suvulle. Ne ovat tärkeässä osassa historiaa, koska niitten kautta voi nähdä millaista sodassa on ollut. Albumiin on kerätty kuvia sukulaisista, joten sillä on omalle suvulle tietynlaista tunnearvoa. Se voi olla myöskin kansan keskuudessa merkittävä, koska siinä on kuvia Suomen historiallisista tapahtumista. Kuvien todenperäisyyttä voi epäillä, eikä tarkkaa kuvanottoaikaa voi tietää. Suurin osa kuvista on kuitenkin otettu sukulaisista, jotka ovat palveluksessa.
1 kommentti:

  1. Ehkä hieman suppea, mutta toisaalta se on samalla lyhyt ja ytimekäs. (Lyhyestä virsi kaunis.)

    VastaaPoista